Celostne ali holistične masaže

so terapevtsko naravnane in so namenjene širokemu krogu uporabnikov od otrok do starostnikov, od aktivnih športnikov do tistih z bolj umirjenim življenjskim slogom in seveda nosečnicam in mladim mamicam. Namenjene so ustvarjanju ravnovesja tako v fizičnem smislu kot tudi na čustveni in psihični ravni.

Kategorije celostnih masaž

Refleksoterapija

                                            – moja prva ljubezen na poti komplementarnih metod zdravljenja.

Refleksna masaža stopal, dlani in ušes je osnovana na stimulaciji refleksnih točk, ki na posameznem mikrosistemu zrcalijo organe ali telesne sisteme. Njena prednost je tudi v tem, da preko refleksnih točk varno vplivamo na tiste dele telesa, do katerih zaradi poškodbe, bolečine, vnetja, ipd. z direktnim dotikom ni možno ali ni varno dostopati. Na ta način spodbudimo samozdravilne procese, ki pripomorejo k ravnovesju celotnega organizma.

Shiatsu

Japonska metoda, ki ima v svoji domovini enak status kot fizioterapija. Namenjena je strukturni poravnavi in uravnavanju pretoka vitalne energije. Ker temelji na orientalni medicini, se tu srečamo z delom na meridianih in akupresurnih točkah.

Pomembno vlogo pri gibljivosti v sklepih ter vračanju elastičnosti v mišicah, tetivah in kitah igrajo tehnike, ki naslovijo fascijo.
Shiatsu se izvaja na udobnih blazinah na tleh ali na masažni mizi, v udobnih oblačilih.

Kinesio trakovi

Učinkoviti so pri zmanjševanju bolečin in oteklin ter opori mišicam.

S pravilno aplikacijo nekoliko privzdignemo kožo in tako povečamo prostor med mišico in kožo. S tem se zmanjša pritisk na živčne receptorje in posledično popusti bolečina. Izboljša se pretok limfe in izločanje odpadnih snovi, kar zmanjša oteklino in pospeši regeneracijo po poškodbah in operacijah.

Masaže z olji

Vulkanski kamni

Zglajene bazaltne kamne ogrete polagamo na telo. Njihova gosta struktura dolgo zadrži toploto, ki pospeši cirkulacijo in globinsko sprošča utrujene mišice.

** Na voljo v paketu masaž z olji.

Ventuze

Z vakumom izboljšamo kroženje krvi, odvajamo vlago in mraz ter zmanjšamo otekline in bolečine pri zvinih.

** Na voljo v paketu masaž z olji.